Prijzen Sneltest en PCR-test met Reiscertificaat
☝Op dit moment korting: Boek Vandaag je test!☝
een sneltest pcr test of coronatest met reis certificaat afnemen in haaksbergen bij coronatest-enschede.com

Een coronatest in Haaksbergen

Heb jij klachten of direct contact gehad met iemand die positief is getest? Laat je dan testen bij één van de test locaties bij jou in de buurt. Het is belangrijk dat je zo snel mogelijk actie onderneemt en vanaf het moment dat je denkt dat je misschien wel besmet bent, in quarantaine gaat. Je zal in ieder geval in thuis quarantaine moeten zitten totdat je een negatief resultaat hebt op een test of dat een test is van de GGD of van een commerciële teststraat maakt niet uit.

Symptomen van corona

Er zijn veel verschillende symptomen en klachten die komen kijken bij het virus. De één ervaart het virus amper of als een klein griepje en voor de ander kan het fataal eindigen. Klachten die voorkomen als je corona hebt zijn keelpijn, koorts en moeheid. Ook kan je last hebben van kortademigheid en het verlies van reuk- en smaakvermogen.

Als je merkt dat je één of meerdere van deze klachten hebt is het noodzakelijk om je te laten testen. Het kan zijn dat je negatief test, maar als je positief test is het belangrijk om mensen om je heen op de hoogte te brengen. Mensen waarmee jij in de afgelopen dagen direct contact hebt gehad kunnen het virus namelijk ook hebben opgelopen.

Het verschil tussen en sneltest en een normale test

Er zijn een paar dingen anders bij een sneltest in Haaksbergen ten opzichte van een test van de GGD. De commerciële bedrijven die sneltesten afnemen zijn gericht op het maken van winst en de GGD. Je betaalt voor een sneltest vaak rond de 60 euro en bij de GGD wordt het vergoed door de overheid. Bij commerciële bedrijven kan je vaak sneller terecht en bovendien krijg je de uitslag eerder. 

Hoe gaat een coronatest in Haaksbergen te werk?

Een sneltest in Haaksbergen zal hetzelfde zijn als een test van de GGD in Bentelo. Je zal online of via de telefoon vooraf een moment moeten inplannen wanneer je bij de locatie waar je je gaat testen wordt verwacht. Als je hier aankomt zal je worden doorverwezen naar de teststraat waar er een slijmvlies monster zal worden afgenomen met een wattenstaafje. 

Tarieven PCR-Test met Non-COVID certificaat
☝Nu korting - Boek Vandaag je test!☝

De test zal enkele minuten duren en hierna zal je wat informatie krijgen over wat er van je wordt verwacht. Dit zal in ieder geval zijn dat je tot je de uitslag hebt, nog steeds al het contact met anderen moet vermijden en in quarantaine moet gaan. Het voordeel aan een sneltest is dat je binnen 15 minuten al het resultaat weet. Bij een test van de GGD is dit 24 tot 48 uur. 

een sneltest pcr test of coronatest met reis certificaat afnemen in haaksbergen bij coronatest-enschede.com

Waar kan je in Haaksbergen een corona test nemen?

De dichtstbijzijnde locatie van de GGD is in Bentelo, dit is op ongeveer 13 kilometer van het centrum van Haaksbergen. Ook kan je je laten testen bij een sneltest locatie in Haaksbergen zelf. Er zijn meerdere commerciële bedrijven die in de regio van Haaksbergen sneltesten aanbieden. Deze testen zijn even betrouwbaar als die van de GGD. Commerciële bedrijven hebben namelijk goedkeuring voor hun test nodig van het RIVM. De betrouwbaarheid van deze testen en de test van de GGD zijn dus hetzelfde.

Tarieven PCR-Test met COVID reisdocument
☝Op dit moment korting: Boek Vandaag je coronatest!☝
Scroll naar top