Prijzen Sneltest en PCR-test met Reiscertificaat
☝Op dit moment korting: Boek Vandaag je test!☝

Coronavirus: Vragen en Antwoorden

Wanneer mag ik me laten testen?

Heb je last van klachten? Dan moet je je laten testen. Ook als je op reis gaat, moet je je van tevoren vaak laten testen. Bij de teststraten van de GGD kun je je echter niet zonder een goede reden laten testen. Als iedereen dat zou doen, zou er namelijk niet meer voldoende testcapaciteit zijn voor de mensen die echt klachten hebben. Twijfel je of het verstandig is om je te laten testen? Dan kun je contact opnemen met de GGD. Met een commerciële test hoef je overigens geen bijzondere reden te hebben om je te laten testen. Zo hebben werkgevers bijvoorbeeld ook de mogelijkheid om preventief te testen.

Waar moet ik zijn?

Er zijn ontzettend veel locaties waar je de coronatest kunt afnemen. In Nederland zijn namelijk vrij veel teststraten op het moment. Ook in Enschede kun je teststraten vinden. Woon je dus in Enschede of in de omgeving van Enschede? Wees dan gerust, ook bij jou in de buurt kun je een testlocatie vinden. Waar je precies moet zijn, lees je op de website. Overigens is dat ook afhankelijk van of je een sneltest laat afnemen of voor een test van de GGD kiest. De testlocatie kun je gemakkelijk inrijden met de auto. Bovendien worden de testlocaties van de GGD goed aangegeven op borden langs de weg.

Wat kost een test?

Een sneltest is mogelijk vanaf € 65. Een test bij de GGD kost niets. Houd er wel rekening mee dat je bij symptomen in ieder geval in quarantaine moet totdat je de testuitslag hebt. Als de test negatief is, krijg je de tijd die je in quarantaine hebt gezeten niet meer terug. Toch mag je ook geen risico’s nemen en moet je echt binnen blijven als er vermoedens zijn dat je corona hebt. De sneltest kan dan een oplossing zijn en in veel gevallen wegen de voordelen op tegen de kosten. Zeker als je een onderneming hebt, kan de bespaarde tijd veel geld opleveren.

Hoe werkt zo’n coronatest?

De test wordt afgenomen door middel van een PCR test. Bij een PCR test worden de viruscellen gekopieerd, waardoor het virus beter zichtbaar is. Uiteraard gaat men dat niet zomaar in je lichaam doen. Er wordt een uitstrijkje genomen van het neusslijmvlies. Dat gebeurt met een wattenstaafje en kan een beetje vervelend aanvoelen. Het testen is echter wel pijnloos. De cellen uit het uitstrijkje worden gebruikt voor de PCR test. Al snel krijg je vervolgens te horen of je wel of geen corona hebt. Bij een sneltest hoor je dat al binnen 15 minuten. Met een normale test duurt dat iets langer.

Wanneer ontvang ik de uitslag van de GGD coronatest?

Heb je ervoor gekozen om een teststraat van de GGD te bezoeken? Dan duurt het ongeveer 24 tot 48 uur tot na het afnemen van de test voordat je de uitslag krijgt. Heb je voor een sneltest gekozen, en dus niet voor een test van de GGD? Dan kun je de uitslag al binnen 15 minuten hebben. Vanwege dat enorme tijdsverschil kiezen veel mensen er ook voor om een sneltest af te laten nemen. Zeker als je werkgever dit betaalt, kan het prettig zijn om de test op tijd binnen te krijgen. Met lichte klachten zou je dan alweer snel aan het werk kunnen indien de test negatief is.

COVID Klachten? Corona Sneltest

Heb je symptomen van corona? Heb je bijvoorbeeld last van keelpijn, oogpijn, benauwdheid, duizeligheid en diarree? Of kun je niet meer goed ruiken en proeven? Dit kunnen stuk voor stuk symptomen van corona zijn. Toch is dit geen volledige lijst en is het dus aan te raden om de symptomen eens op te zoeken. Heb je symptomen, dan is het belangrijk dat je je op tijd laat testen. Bovendien moet je dan gelijk in quarantaine gaan, minstens tot wanneer je de testuitslag ontvangt. Een corona sneltest kan dan de perfecte oplossing zijn. Zo weet je het snelst of je weer uit quarantaine kan of dat je inderdaad het virus hebt.

Hoe kan ik mij aanmelden voor een test?

Je kunt gemakkelijk een afspraak maken om getest te worden. Dit kun je online doen via de website. Kies je ervoor om je te laten testen door de GGD? Dan kun je ook een afspraak maken via de website van de GGD. Bovendien kun je er ook voor kiezen om te bellen. Voor mensen die niet handig zijn met computers, is het handig dat er gebeld kan worden. Het aanmelden voor een test is in de meeste gevallen vrij snel gedaan. Je kiest zelf uit een aantal beschikbare tijdstippen. Zo kun je de test af laten nemen wanneer jij prettig vindt, maar wacht nooit te lang.

Wanneer moet ik getest worden?

Belangrijk is dat iedereen zich op corona laat testen en in quarantaine gaat als er symptomen zijn. Je moet je dus laten testen als je klachten hebt die mogelijk verband zouden kunnen hebben met het virus. Blijf absoluut niet met de klachten rondlopen. Als je achteraf toch corona blijkt te hebben, is het ontzettend vervelend als je mensen besmet hebt. Om die reden moet je echt testen als je symptomen hebt. Daarnaast is testen vaak ook noodzakelijk als je naar het buitenland wilt. Overigens kun je het reizen in deze tijd sowieso beter achterwege laten, tenzij dat de reis een belangrijke reden heeft.

Bij welke locaties kan ik terecht?

Er zijn verschillende locaties waar je terechtkunt als je je wilt laten testen. Ook in de omgeving van Enschede zijn veel teststraten te vinden. Wees dus niet bang dat je een lange tijd onderweg bent naar de teststraat. Bij welke locatie je het best terecht kunt, is afhankelijk van waar je je wilt laten testen. Kies je voor de sneltest? Of kies je ervoor om naar een GGD teststraat te gaan? Beide soorten teststraten vind je voldoende in de omgeving van Enschede, in tegenstelling tot het begin van de pandemie. Eerder lag de testcapaciteit in Nederland nog veel te laag.

Tarieven PCR-Test met COVID reisdocument
☝Op dit moment korting: Boek Vandaag je coronatest!☝
Scroll naar top