Prijzen Sneltest en PCR-test met Reiscertificaat
☝Op dit moment korting: Boek Vandaag je test!☝
Hoe ziet een coronatest locatie in Enschede er uit?

Hoe ziet een coronatest locatie in Enschede er uit?

Via het landelijke GGD lijn 0800-1202 is het mogelijk om een coronatest afspraak te maken in Enschede. Aan de hand van jouw woonplaats wordt de meest dichtbij zijnde coronatest locatie uitgezocht. Helaas zijn niet alle testlocaties bij jou in de buurt altijd geopend. Het kan soms zijn dat je iets verder weg moet rijden. Meestal is er bij jou in de buurt op dezelfde dag of een dag later altijd wel plek. Anders wordt er door de landelijke coronatest afspraken lijn gekeken naar een locatie verder weg. De locatie wordt per sms en e-mail naar je toegezonden en de medewerker van het landelijke GGD coronatest callcenter dient ook het adres en tijdstip aan je door te geven.

Er zijn fietslocaties en auto locaties

Verreweg zijn de meeste test locaties geschikt voor zowel de auto als de fiets. Er wordt wel met klem verzocht om alleen met de auto naar de coronatestlocatie te komen. Zo voorkom je mogelijke verdere verspreiding van het virus. Met het openbaar vervoer of de taxi naar de coronatestlocatie komen is ten strengste verboden. Dit om te voorkomen dat je andere mensen onderweg kan infecteren. Sommige teststraten zijn alleen te voet te betreden. Vooral in Amsterdam zijn er een aantal loop en fiets test locaties. Maar ook in Utrecht op de Jaarbeurs kan je alleen te voet de testlocatie betreden. Wel is er in de jaarbeurs mogelijkheid tot parkeren.

Thuis coronatest

Per regio worden er op verschillende manieren coronatesten afgenomen. Als je zelf volledig afhankelijk bent van anderen om je te kunnen verplaatsen kan de regionale GGD met jou afstemmen of een thuis coronatest in Enschede mogelijk is. Dit is helaas niet bij elke regio mogelijk.

Uiterlijk van een coronatest locatie. De meeste coronatest locaties hebben een soort inrit. Met de auto of op de fiets kom je aan bij het eerste punt van de testlocatie. Een medewerker van de GGD teststraat vraagt dan naar jouw naam en het tijdstip waarop je in gepland staat. Vervolgens wordt dit geverifieerd in de computer en mag je doorrijden naar de testafname. Daar word je opgewacht door vaak twee medewerkers die in volledig beschermde kleding bij jou de test zullen afnemen.

Je gaat zitten in een tandartsstoel. Daar wordt er nogmaals gevraagd naar jouw afspraak. En tevens worden jouw BSN nummer en geboortedatum geverifieerd. Dan gaat er een groot wattenstaafje in jouw keel. En er wordt in jouw keel wat weefsel weg geschraapt. Vervolgens wordt het zelfde gedaan diep in de neus. Het gevoel van een wattenstaafje in de neus en keel is vrij onprettig. En je kan er tranende ogen van krijgen. Wel is het na 1 minuut al voorbij. En je rijd weer terug naar huis en blijft thuis wachten totdat de uitslag binnen is.

Tarieven PCR-Test met Non-COVID certificaat
☝Nu korting - Boek Vandaag je test!☝

Waar is een coronatest locatie?

De meeste coronatest locaties bevinden zich in bij de lokale GGD in de buurt. Bij ziekenhuizen in de buurt of op herkenningsplaatsen. Zo is er in Arnhem een ggd teststraat bij het Gelredome. En in Rotterdam kan je weer terecht bij de Kuip. Zelfs in de RAI is er een grote coronatest straat waarbij veel mensen tegelijkertijd kunnen worden getest. De RAI coronatest straat heeft zelfs meerdere (6) teststraten.

Tarieven PCR-Test met COVID reisdocument
☝Op dit moment korting: Boek Vandaag je coronatest!☝
Scroll naar top